Naimakaupat.com  
  hääopas   riisi   galleria   hääputiikki   työkalupakki  
 
Hääopas
 

 

Morsiamen alusvaatteet

Morsiamen pukeutuminen lähtee alusvaatteista ja siksi niihin kannattaa satsata. Hyvät alusvaatteet antavat ryhtiä ja tekevät oikeutta morsiuspuvulle. Alusvaatteet kannattaa ostaa myyjän opastuksella. Myyjän kokemuksella saadaan varmasti ostettua istuvat ja hyvät liivit, jotka kestävät juhlan käänteissä mukana.

Alusvaatteiden oston perusteita

Kuppikoot ovat tutut AA, A, B, C, D, DD ja E. Kokotaulukkoa ei kuitenkaan kannata noudattaa orjallisesti, vaikka liivien koko olisi ollut C jo monta vuotta. Rintaliivien kokonumerointi vaihtelee valmistajan, mallin ja materiaalin mukaan. Jos liivit eivät istu, kannattaa kokeilla sen rinnakkaiskokoa. Esimerkiksi jos A80 ei istu oikein hyvin, niin sen rinnakkaiskoko B75 saattaa hyvinkin istua.

Rintojen tulee istua kuppiin niin, ettei rinta pursua eikä liivi ei mene poimuille. Hyvät rintaliivit pysyvät paikallaan, joten liivejä sovittaessa kannattaa hieman hötkyillä ja kokeilla, miten liivit suhtautuvat liikkeeseen. Oikeankokoisen liivin selkäosa istuu niin, ettei se ala kiivetä ylös. Kaarituki kuuluu asettua ihan kiinni ihoon. Jos kaarituki nousee irti ihosta, ovat liivit liian pienet. Varsinkin mainoksissa näkee malleilla usein vääränkokoisia liivejä.

Rintaliivien pesu

Hääpäivän jälkeen hääalusvaatteet päätyvät todennäköisesti uunituoreen vaimon pyhäliiveiksi. Alusvaatteille suositellaan käsipesua jokaisen käyttökerran jälkeen. Rintaliivit pysyvät näin parempana pidempään. Rintaliivit voi vaikkapa huljutella illalla kasvojen pesun aikana lavuaarissa, jolloin niiden pesuun ei kulu ylimääräistä aikaan.

Rintaliivit tehdään useimmiten synteettisistä aineista kuten lycrasta tai elastaanista. Usein valkoiset alusvaatteet alkavat harmaantua, kun niitä on pessyt monta kertaa pesukoneessa. Tämä johtuu siitä, että kankaassa käytetty aine on alun perin valkoiseksi värjättyä harmaata. Pesukoneessa pestyt liivit muuttuvat vähitellen takaisin kohti alkuperäistä väriä. Harmaantumista ei ilmene, jos liivit pestään käsin.

Jos rintaliivit haluaa pestä koneessa, pitää liivit pestä pesupussissa väljän koneellisen kanssa. Liian täyteen tungetussa koneessa rintaliivin ohuet kankaat saattavat hankautua rumpua vasten rikki. Alusvaatteita pestessä ei saisi käyttää huuhteluaineita. Huuhteluaine jää alusvaatteen kuituihin ja haperruttaa kankaan ja kuminauhan vieden niiden kimmoisuuden.

Pieni oppimäärä alusvaatesanastosta.

SS
Lähteet:
Triumph International www-sivut
Plussan www-sivut
Info

mediakortti | yhteystiedot