Meikkivinkit | Silmämeikki

Meikin pohjustaminen
Meikin kiinnitys ja viimeistely
Silmämeikki
Kauniit huulet
Poskipunan käyttö
Kauniina juhlien jälkeenkin
Helppo meikki

Silmämeikki
- helppoa tai näyttävämpää, sinä päätät


Silmänrajaus

Silmämeikki kannattaa aloittaa rajauksesta. Voit tehdä rajauksen joko kynällä (pehmeämpi lopputulos) tai nestemäisellä rajauksella (skarpimpi, siistimpi lopputulos). Kummallakin tuotteella voit tehdä ohuen tai näyttävämmän rajauksen, tilanteen ja maun mukaan. Silmänrajaus tehdään aina ihan ripsien tyveen eli ripsien ja luomen väliin ei tulisi jäädä lainkaan tyhjää.

Aloita silmänrajaus aina silmän sisänurkasta saakka ja vie väriä silmän ulkonurkkaan asti. Voit aloittaa piirtämisen silmän puolivälistä, piirtää ulkonurkkaan ja lopuksi keskeltä sisänurkkaan. Makuasioita mistä kohti aloitat piirtämisen ja mikä tuntuu itsellesi helpoimmalta. Mikäli väriä menee liikaa tai vääriin paikkoihin, voit aina pyyhkäistä vanupuikolla ylimääräisen värin pois. Meikkaamisen ei pidä olla vakavaa, pieniä virheitä tulee ammattilaisillekin.

Juhlameikkiin sopivat mustat, luumut, siniset rajaukset. Ruskeaa väriä kehotamme välttämään aina kun halutaan tehdä meikistä raikas ja välttää mahdollista "väsähtänyttä" ilmettä. Mikäli haluat käyttää ruskeaa väriä, muista käyttää sen ohella jotakin kylmää, sinitaittoista väriä jotta lopputulos piristyy. Esimerkiksi ruskean luomivärin käyttäjälle luumun värinen maskara tai muutoin ruskeaan meikkiin roosa poskipuna ja roosa huulikiilto.

Luomiväri

Dior-luomivärit ovat äärimmäisen runsaspigmenttisiä ja sopivan määrän väriä saat sipaisemalla väriä vain yhteen suuntaan paletista. Edestakainen liike tuo liikaa väriä siveltimeen/aplikaattoriin, minkä vuoksi väri voi varista meikatessa poskille. Tarvittaessa lisää väriä, sipaise jälleen kevyt, yhdensuuntainen sipaisu väriä. Huomaat, että Dior-luomivärit kestävät iholla koko pitkän päivän, mutta myöskin ostamasi tuote on erittäin pitkäikäinen ja palvelee Sinua taatusti useammatkin juhlat.

Rajauksen jälkeen voit lähteä hahmottelemaan luomimeikkiä. Kun olet tehnyt täydellisen silmämeikin pohjustuksen ja puuteroinnin, Sinulla on jo yksi tasainen luunvärinen pohja joten koko luomea ei tarvitse pohjustaa esim. helmenvalkoisella/luunvärisellä luomivärillä.


Helppo silmämeikki

Hanki yksi luomiväri, jota levität koko liikkuvalle luomelle ripsien tyvestä kohti luomivakoa. Häivytä väriä ylös- ja ulospäin. Levitä väriä aplikaattorin kapealla päällä myös silmän alapuolelle erittäin ohuesti koko matkalle. Tämä tuo silmän muodon kauniisti esiin, eikä pienennä silmää. Vältä kovaa kynärajausta alapuolella ellet halua intensiivisempää katsetta.


Helppo silmämeikki 2

Hanki kaksi luomiväriä (vaalea ja tummempi). Levitä vaaleaa liikkuvan luomen sisäosaan. Levitä tummempaa väriä liikkuvan luomen keksiosasta ulkonurkkaa kohti. Levitä tummempaa luomiväriä myös silmän alapuolelle erittäin ohuesti koko matkalle.


Näyttävämpi silmämeikki

Hanki viiden värin luomiväripaletti, joista valitset vähintään kolme väriä. Esimerkiksi pystysuora tai vaakasuora Dior 5 colours -paletista. Levitä vaaleinta väriä silmän sisänurkkaan. Levitä tumminta väriä silmän ulkonurkkaan ja silmän alapuolelle tuomaan intensiivisyyttä. Ota kolmas väri ja levitä sitä luomivakoon, jolloin häivytät tummuutta ja tuot silmään väriefektin, jonka voit soinnuttaa esimerkiksi vaatteiden väriin tai korostamaan silmän omaa väriä.

Luomivärin valinta

Korostaaksesi silmän omaa väriä valitse seuraavia värejä:
Sininen silmä - oranssit, persikat, kuparit, pronssiset, ruskeat jne
Vihreä silmä - punaiset, tiilenpunaiset, punapigmenttiset värit
Ruskea silmä - vaaleat värit, esimerkiksi vihreät, lilat, violetit, siniset

Voit myöskin aina yhdistellä pukeutumisessa olevaa teemaa luomivärivalinnassa. Jos esimerksiksi morsiuspuvussasi on pinkkejä somisteita, ripaus pinkkiä luomiväriä luomella. Kirkkaanpunaiset kengät, saman sävyinen huulipuna.

Lisäksi voit aina piristää "meikkivaatekomeroa" hankkimalla kausimeikkejä. Kausimeikit ovat sesongin kuumimpaan muotiin täydellisesti sopivia uusia värisävyjä. Kausimeikeistä löydät kaikille sopivia värejä; valikoima on suunniteltu eri sävyisille ihoille ja silmien väreille. Dior New Look -kausimeikit on suunniteltu Dior Couture -pääsuunnittelija John Gallianon ja Dior-meikkitaiteilija Tyenin yhteistyössä. Värit ovat aina muodin huipulla, askeleen edellä sekä laatu tuttua Dior-laatua.

Kysy apua Dior-asiantuntijalta juuri Sinulle sopivista väreistä! Voit ottaa esimerkiksi juhla-asun tai kengät mukaan, mikäli haet juuri vaatteiden sävyyn sopivia värejä.

Ripsiväri

Ripsivärin valinta on usein vaikea: valikoimaa ja erilaisia lopputuloksia paljon. Lisäksi se mikä sopii täydellisesti ystävättärellesi, ei ole välttämättä Sinun ripsiesi parhaaksi. Ota siis huomioon lähtötilanne. Mikäli ripsesi ovat pitkät, mutta niitä tuntuu olevan harvassa, tarvinnet tuuheutta ja lisää karvaisuutta tuovaa ripsiväriä. Luonnostaan paljon, mutta lyhyitä ripsiä omistava rakastanee pidentävää mascaraa...

Kaikki Dior-ripsivärit ja silmämeikit on ophtamologisesti testattu silmälääkäreiden toimesta sekä soveltuvat sekä herkkäsilmäisille että piilolasien käyttäjille.

Ripsivärit ovat säänkestäviä, vesiliukoisia. Aquadior-ripsiväri on ainoa täysin vedenkestävä ripsiväri ja tarvitsee vedenkestävän silmämeikin poistoaineen. Näin meidän kesken, halutessasi ripsistäsi superupeat, valitse jokin allaolevista: saat parhaan, näyttävimmän lopputuloksen. Yleisesti tiedetään, ettei vedenkestävillä mascaroilla saada koskaan yhtä näyttävää lopputulosta kuin erikoismascaroilla jotka ovat vesiliukoisia, säänkestäviä.

Ripsivärin leviämisen kyynelten hetkellä estät jättämästä alaripset meikkaamattomiksi. Älä hankaa silmiäsi kyynelten hetkellä, väri kyllä pysyy ripsissä, mikäli et lähde koskettelemaan kosteita ripsiä.

Ultimeyes - pidentää, erottelee. Luonnollisen näköiset ripset. Siisti lopputulos Sinulle, joka haluat kauniin värin, pidemmät ripset muttet mitään turhaa täyteläisyyttä.

Maximeyes - Gloria -lehden valinta parhaaksi mascaraksi vuodelle 2003. Ripsiväri joka tekee kaiken: tuuheuttaa, pidentää, taivuttaa. Asiakkaamme ovat kiitelleet sen pehmeää koostumusta: väri ei kuivu tönköksi ripsissä, vaan ripset ovat kosketeltavan pehmeät koko päivän.

Diorshow - meganäyttävyyttä. Nimi sen kertoo: tämä ripsiväri kehiteltiin Dior-muotinäytösten takahuoneissa huippumeikkareiden ja -mallien vaatimusten mukaiseksi. Jättiharja, joka taikoo ripset jotka näkyvät. Sinulla, jonka mielestä mascara saa näkyä, ripset saavat olla meganäyttävät.

Fascination - freestyle mascara. Mikäli et tiedä millaista ripsiväriä haet, vähän sitä tällöin, tuota tuolloin, hanki Fascination. Ripsiväri, jota voit lisäillä kerroksia päivän mittaan ja lopputulos on aina huoliteltu. Yksi kerros töihin, toinen päivälliselle, kolmas yökerhoon....

Käytä runsasta ja tuuheuttavaa ripsiväriä. Diorin ripsiväreistä kaikkein näyttävimmän lopputuloksen saat käyttämällä Diorshow-ripsiväriä. Ripsiväri kehitettiin alunperin muotinäytöksiin tekemään irtoripsiefektiä. Mikäli olet kevyemmän ripsivärin ystävä, käytä Maximeyes-ripsiväriä joka sekin antaa näyttävät ripset, mutta myös päiväkäyttöön soveltuvat. Mikäli olet äärimmäisen luonnollisten ja pitkien kaartuvien ripsien ystävä, mascarasi on Ultimeyes. Valitse väriksi juhlaan musta tai jokin luumun tai violetin sävyinen. Luumut/violetit maskarat sopivat kaikenvärisille silmille, kaikkiin silmämeikkeihin. Niiden juju on väripigmentissä, joka raikastaa silmää ja vie väsymyksen merkkejä pois. Tämän päivän ripsiväreissä on hurjasti väripigmenttejä ja värillisilläkin saadaan yhtä näyttävät ripset kuin mustalla.

Lisää ripsiväriä niin monta kerrosta kuin haluat. Mikäli haluat freesin katseen, unohda ripsiväri alaripsistä. Mikäli olet itkevää sorttia, unohda ripsiväri alaripsistä. Mikäli haluat unohtumattoman raukean makuukamari-katseen, lisää ripsiväriä alaripsiin, älä itke!

Sisäkajal

Kissamaisen intensiivisen katseen juhlameikkiin saat lisäämällä sisäkajalrajausta (kohl pencil) silmän sisäosaan. Muista laittaa myös luomiväriä alaluomelle, jolloin lopputulos on täydellisen viettelevä.

Ota kiinni alaluomesta ja vedä hiukan alaspäin, levitä väriä sivuttaisellä liikkellä limakalvolle.

Kulmakarvat

Kulmakarvat vaikuttavat koko kasvojen ilmeeseen äärimmäisen paljon. Kaiva vanha kuva itsestäsi, jossa kulmakarvasi ovat täysin luonnontilassa. Tai mikäli omat kulmasi ovat täysin luonnontilassa, pyydä kuva ystävättärestäsi. Muotoiltujen kulmien ja luonnontilakulmien ero on radikaali.

Kulmakarvoilla voidaan vaikuttaa ilmeeseen, niillä annetaan lisää tilaa silmille, nostetaan katsetta... Kulmakarvat ovatkin kasvojen kehys ja niille pitäisi suoda aikaa.

Kulmakarvojen muotoilu ei ole vaikeaa kun hankit puuterimaisen kulmakynän. Se on kynämäinen tuote, jonka lopputulos on pehmeä kuin se olisi tehty luomivärillä ja erityisellä meikkisiveltimellä.

Kulmakarvojen muodon tulisi muistuttaa linnun siipeä. Kulmakarvoja kannattaa nyppiä itse vain kulmakarvojen alapuolelta. Nypittäessä yläpuolelta, menetetään helposti luonnollinen kulmien linja jolloin muoto ja lopputulos voi karata käsistä.

Kulmakarvojen ensimuotoiluun ja nyppimiseen suosittelemme aina ammattilaisen apua: mene liikkeeseen ja kysy Dior-asiantuntijalta apua millainen kulmalinja Sinulle sopisi, mistä karvoja tulisi nyppiä, miten jatkaa kulmalinjaa piirtämällä. Voit myöskin käydä nypityttämässä kulmakarvasi kosmetologilla.

Kulmakynän väriä harjataan kevyesti kulmakarvoihin sisänurkasta ulkonurkkaa kohti. Tuputtele väriä ja voit lopuksi pehmittää värin Dior Powder Eyebrow -kynän päässä olevalla erityisellä viistosiveltimellä.

Kulmakarvojen värin tulisi sointua hiusten väriin. Mustahiuksiselle sopii musta kulmakynä, jolloin kulmat eivät jää liian hailakoiksi eivätkä anna ryhtiä ilmeeseen. Vaaleahiuksisen tulisi puolestaan valita hiuksissa olevia vivahteita ja hankkia kynä sen mukaan. Vaaleahiuksisella liian tumma kynä tekee ilmeestä helposti kovan ja liian meikatun.

Mikäli kulmakarvasi ovat erittäin tuuheat eivätkä tunnu kaipaavan muotoilua tai väriä, voit kesyttää niitä paikoilleen värittömällä kulmakarvageelillä, Eyebrow Gelillä. Tämä erityinen tuote on suunniteltu pitämään itseäpäiset karvat paikoillaan. Huomioi, että myös sulhasen kulmia voi sipaista kulmageelillä...

Dior suosittelee:

  • Dior 5 colours, viiden värin luomiväripaletti
  • Dior New Look -kausimeikit
  • Aquadior, vedenkestävä
  • Ultimeyes, pidentävä ja erotteleva ripsiväri
  • Maximeyes, tuuheuttava, pidentävä ja taivuttava ripsiväri
  • Diorshow, näyttävä ripsiväri
  • Fascination, monikäyttöinen ripsiväri
  • Dior Powder Eyebrow, kulmakarvakynä
  • Eyebrow Gel, väritön kulmakarvageeli