Polttarit mökillä

Suosittu tapa on pitää polttarit mökillä. Mökkipolttareihin on helppo yhdistää polttarisauna ja vanhan ajan taikojen tekoa. Samalla alkoholia voidaan nauttia kohtuullisin kustannuksin hyvässä seurassa, jos ravintolaelämä ei kiinnosta. Mökkipolttareissa voi järjestää muun muassa luontoelämyksiä, roolileikkejä ja kauneudenhoitoa.

Miesseurueen mökkipolttareissa paistetaan rosvopaistia ja testataan mieskunto armeijahenkisillä kuntoradoilla. Mökillä luonnollisesti saunotaan - ja testataan jaksaako bestman vai sulhanen kovissa löylyissä pidempään.

"Mökillä voidaan viettää festaripolttareita."

Mökkipolttarit voivat olla purjehdus kumiveneellä avioliiton satamaan, jossa valaistaan, mitä avioliitto aikanaan tuo tullessaan. Kieroutuneella huumorintajulla varustettu polttariseurue on tietenkin järjestänyt satamaan kaikenlaisia koitoksia, joista vihittävän on selviydyttävä yhdessä ystävien kanssa.

Mökillä voidaan viettää vaikka festaripolttareita. Paikalle pystytetään telttakylä, josta löytyy olutteltta, erilaisia festariaktiviteetteja ja kaveripiiristä koottu bändikokoonpano.

HK ja PI
Lähde: Tuhat ja yksi häätaikaa, Petra Julin, Tammi 1998.